Отварят гроба на Наим Сюлейманоглу


Отварят гроба на Наим Сюлейманоглу
LAP.bg
10-05-2018 09:22

Гробът на покойния щангист Наим Сюлейманоглу ще бъде отворен през месец юли. Целта е да бъдат взети проби за извършване на ДНК-анализ за доказване на бащинството му на японката Наоми Секаи Мори, съобщи турската телевизия НТВ, цитирана от БТА.

 

Гробът на легендарния щангист ще бъде отворен в 10:00 часа на 4 юли по искане на адвокати, водещи дело за доказване на твърденията, че японката е негова дъщеря.

Сюлейманоглу се запознава с майката - японската журналистка Киоко Мори, по време на олимпиадата в Сеул през 1988 година, когато тя взема интервю от него. Влюбват се, тя отива в Анкара и заживяват заедно. Ражда им се дъщеря, която кръщават Наоми, но понеже нямат официален брак, тя носи фамилията на майка си. Когато момичето е на две години, майката я взима и се връщат в Япония.

 

Турски медии писаха, че последната молба на починалия през ноември Наим Сюлейманоглу към брат му и други близки е била непременно да намерят първородната му дъщеря в Япония и да я включат в завещанието му. Наоми е била открита с усилията на бившия съпредседател на турската федерация по щанги Зеки Тюрке - най-добрия приятел приживе на Наим - и със съдействието на турското посолство в Токио. Дъщерята с готовност се отзовала на желанието на близките да ги посети и да се запознае с тях.

 

"Майка ми е разказвала, че имам чичо и сестри, които живеят в Турция. Едната от сестрите ми, Елиф, живеела в Лондон. Тя също ми се обади и каза, че горещо иска да се опознаем. И аз с нетърпение мечтая час по-скоро да се запозная с роднините в Турция. Щом ми дадат отпуск от фирмата, в която работя, ще посетя Турция", споделила Наоми пред посланика.

Също като покойния си баща, тя се посветила на спорта и е завършила спортна академия. „Аз имам четири дъщери, едната е от майка японка, а другите три са от туркиня. Трите ми дъщери живеят при майка си тук в Турция, виждам се с тях, грижа се за тях, другата живее в Япония, при майка си. Аз не сключих граждански брак, но и четирите ми дъщери са в сърцето ми", разказа самият Наим преди години.

 

Роденият в България трикратен олимпийски шампион по вдигане на тежести почина на 18 ноември на 50-годишна възраст, след като от два месеца имаше сериозни проблеми с чернодробна недостатъчност.


Тагове: Наим Сюлейманоглу, дъщера, вдигане на тежести

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ