Йейтс продължава да доминира в Джирото


Йейтс продължава да доминира в Джирото
Gulliver Photos/Getty Images
16-05-2018 22:08

Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Италия Саймън Йейтс продължава отличното си представяне в състезанието с втора етапна победа. В 11-ия етап между Асизи и Осимо (156 километра) британецът от Мичълтън Скот направи силен финал и завърши преди всички, побеждавайки с две секунди главният фаворит за трофея Том Дюмулен от Сънуеб.

Трети финалната линия на пет секунди изоставане пресече Давиде Формоло от Бора.

Най-големият губещ и днес беше напълно неузнаваемият Кристофър Фрум, който пристигна едва 23-и на финала с изоставане от 40 секунди след Йейтс. След 11 етапа Фрум изостава на 3.20 минути от лидера.

Той е напълно различен състезател откакто гръмна скандалът с превишаване на доза от медикамент, който принципно е разрешен за ползване.

"Той не е на нивото, което сме свикнали да го виждаме още от началото на годината. Не съм оптимист за него и Ару, защото и двамата губят време във всеки важен етап", бе мнението на легендарния Алберто Контадор преди ден.

След 11 етапа Йейтс води с 47 секунди пред Том Дюмулен, а Тибо Пино е трети на 1.04 минути.

В четвъртък 12-ият етап – 214 километра от Осимо до легендарната писта "Имола". Колоездачите ще финишират на трасето, което до 2006 г. приемаше стартове от Формула 1.


Тагове: Саймън Йейтс, колоездене, Джиро 2018

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ