Страховито начало на Тур дьо Франс


Страховито начало на Тур дьо Франс
Gulliver Photos/Getty Images
07-07-2018 17:05

Кристофър Фрум от Скай падна пет километра преди края, а другият фаворит - Найро Кинтана от Мувистар спука гума на 300 метра преди границата от 3000 метра до финала на първия етап от Тур дьо Франс, който от протоколен и спринтьорски се превърна в истински кошмар за фаворитите за крайното класиране.

Фернандо Гавирия от КуикСтеп ознаменува с победа дебюта си на Тура със силен финален спринт, в който победи Петер Саган от Бора и Марсел Кител от Катюша на финала на етапа от Ноармутие ен Ил до Фонтенай). Италианецът измина 189 км за 4:23:32 часа.

Етапът беше повече от класически до последните десетина километра. Избягала група от трима състезатели, които обаче бяха прихванати малко преди края. Точно преди това стана падане, което въпреки че не беше тежко, разцепи групата на две, а във втората останаха играчи за крайното класиране като Пиер ла Тур и Ричи Порт, както и един от фаворитите за спринта Арно Демар.

Пет километра по-късно на земята се озова и Крис Фрум, който обаче успя да хване втората група, звършила в крайна сметка на 51 секунди. Точно 300 метра преди линията от 3000 м (в която при техническа повреда или падане се присъжда времето на основната група) гума спука Найро Кинтана, който обаче все пак не загуби кой знае колко време и се прибра на малко над минута.

Жълтата фланелка ще е на гърба на Гавирия, който за първи път е на Тура, взима първа победа и ще облече трикото на лидер в първия възможен момент.

Утре колоната тръгва от Мулерон Сен Жермен в етап от 183 км до Ла Рош сюр Йон.


Тагове: Кристофър Фрум, колоездене, Тур дьо Франс, Фернандо Гавирия

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ