Нито ден без драми в Тур-а


Нито ден без драми в Тур-а
Gulliver Photos/Getty Images
08-07-2018 18:40

Световният шампион Петер Саган от тима на Бора спечели втория етап от Обиколката на Франция - 183 километра от Мулерон Сен Жермен до Ла Рош сюр Йон, изминавайки разстоянието за 4:05:37 часа.

Той спечели във финален спринт срещу Сони Колбрели от Бахрейн Мерида и Арно Демар от Франсес де Жю, но и този етап не мина без драма, тъй като лидерът и най-добър спринтьор Фернандо Гавирия от КуикСтеп падна на последния завой преди финала.

Иначе както и вчера, етапът започна класически - с трима бегълци, сред които великия Силван Шаванел - многократен етапен победител и носител на жълтата фланелка, както и рекордьор с 18 участия на Тур-а. След символичното изкачване в етапа той остана сам в предни позиции и се задържа там над 100 километра преди да бъде погълнат от колоната.

Паданията не подминаха групата и днес. На земята се озоваха някои от важните играчи в групата, а други ги споходиха технически проблеми.

Финалът осиротя, след като на километър преди него, на последния завой падна Гавирия, а с него на земята беше и миналогодишният победител в надпреватата за зелената фланелка Майкъл Матюс. Преди това проблеми имаше и Марсел Кител.

Спринтът бе между Саган, Колбрели и Демар, а германецът от Лото Грайпел остана рано извън сметките.

Победителят Петер Саган утре ще е с жълтата фланелка. Етапът ще е крайно интересен, тъй като ще е отборен часовник - 35 километра в Шоле.


Тагове: Тур дьо Франс, Петер Саган, колоездене

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ