Гавирия вдигна ръце в Сарзо


Гавирия вдигна ръце в Сарзо
10-07-2018 23:55

Фернандо Гавирия от Куикстеп спечели четвъртия етап в Обиколката на Франция след оспорвана битка между спринтьорите. Колумбиецът надделя отново над Петер Саган от Бора, както и в първия етап. Той измина разстоянието 195 километра между Ла Бол до Сарзо за 4:25.01 часа

Победата е 34-а в кариерата на Гавирия и девета през сезона. Той вече има шест етапни успеха в големите обиколки, а отборът му Куикстеп е с 49 победи за 2018 г.

Спринтьорът става третият колумбиец, който печели два етапа в едно издание на Тура след Луис Ерера (1985) и Сантяго Ботеро (2002).

Етапът не доведе до промяна в генералното класиране, където лидер остава Грег Ван Авермат с равно време със съотборника си в БиЕмСи Тиджей Ван Гардерен. Трети е Герънт Томас от Скай на три секунди.

В сряда предстои петият етап в Тура, който е един от четирите с дължина над 200 км. Колоездачите ще изминат 204 км между Лориан и Кемпер. В етапа са включени пет изкачвания като две са от четвърта и три от трета категория.Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ