Австрийка взе първото спускане

02-12-2017 19:54

Корнелия Хютер спечели първото спускане при жените за сезона, след като триумфира в старта за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Лейк Луис.

 

Това бе първо състезание за австрийката след продължило близо година лечение на контузия. Надпреварата бе повече от оспорвана, като Хютер спечели с преднина от 9 стотни пред финиширалата с второ време Тина Вайратер от Лихтенщайн.

Специалистката в слалома Микаела Шифрин (САЩ) завърши трета и за първи път в кариерата си се качи на подиума в скоростна дисциплина. Победата на Хютер е нейна първа в спускането и общо втора за Световната купа.

На другия полюс на емоциите бе американката Линдзи Вон, която не успя да завърши. Вон, 18-кратна победителка в Лейк Луис, водеше на междинните контроли, но малко преди финала загуби контрол над ските и спря в предпазните мрежи край пистата.

В генералното класиране за Световната купа Микаела Шифрин е начело с 365 точки, следвана от Виктория Ребенсбург от Германия с 236 точки, Петръ Влъхова (Словакия) с 221 и други.

Класиране спускане в Лейк Луис, жени:
1. Корнелия Хютер (Австрия) 1:48.53 минута
2. Tина Вайратер (Лихтенщайн) 1:48.62 
3. Mикаела Шифрин (САЩ) 1:48.83 
4. Eлена Фанкини (Италия) 1:49.17 
5. Жаклин Уайлс (САЩ) 1:49.28 
6. София Годжа (Италия) 1:49.29


Тагове: Ски, Зимни спортове, СК ски, Линдзи Вон

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Съгласен съм Отказ