Бранимира Маркова: Добрата конкуренция в отбора ражда добри резултати


Бранимира Маркова: Добрата конкуренция в отбора ражда добри резултати
(Снимка: facebook.com/pg/BGRGfederation)
14-09-2018 09:27

Главният мениджър на националния отбор на България по художествена гимнастика индивидуално Бранимира Маркова заяви, че вярва, че добрата конкуренция в отбора ражда добри резултати.
 

 

Според Маркова конкуренцията на световното първенство в София е много голяма, но българките ще се борят докрай.

 

България в състав Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн спечели сребро в отборната надпревара, а за финала в многобоя се класираха Тасева и Владинова. 

 

"Много съм щастлива и много се гордея с този отбор. Това беше целта ни - да представим един силен отбор пред българска публика. Специално искам да поздравя всички момичета и целия ми екип. Беше много добър дебют за Боряна Калейн. Специални поздравления за нейния треньор Мариана Памукова и Силвия Стойнева", бяха първите думи на Маркова.

 

"Състезанието беше много тежко. То още не е приключило за нас. Утре предстоят нови четири съчетания за Катрин и Невяна на финала в многобоя. Много тежко състезание. Утре ще бъде пети ден. За всички е еднакво. За нас беше по-емоционално състезание пред родна публика, но това, което бях поставила като задача беше изпълнено", каза още Бранимира Маркова.

 

"Много дълъг процес е подготовката. Невяна и Катрин имат малко повече опит. Аз мислех, че около тях беше важно да се обиграят и по-млади състезателки. Много се радвам се, че Боряна успя. За нея това беше наистина много добър дебют. За нея това е изобщо първото голямо състезание. Тя не е участвала нито на Европейско, нито на Световно първенство. Много се надявах и на медал от финалите на уредите. Не успяха и трите момичета да се концентрират днес. Невяна нямаше груби грешки, но имаше много неточности. Момичетата се подготвяха много добре цялата година. Най-вероятно психически не успяха да издържат", добави треньорката.

 

"Конкуренцията ни е много голяма, но ще се борим докрай. Това е състезание и нищо не се знае. Изпитанията са всеки да се бори със себе си всеки ден. Беше дълго и тежко състезание. Те тренират много добре, винаги им казвам, че добра подготовка ще им даде увереност. И смятам, че са добре подготвени и всяка от тях може да изиграе съчетанията си без грешка. Вярвам, че добрата конкуренция в отбора ражда добри резултати", коментира още Бранимира Маркова.


Източник: facebook.com/pg/BGRGfederation/

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ