Рекорден брой ездачи за Купа „Краси” и Купа „Хисар”


Рекорден брой ездачи за Купа „Краси” и Купа „Хисар”
Призът на „Краси” грабна Светлин Иванов. Снеимка: 24 часа
01-10-2018 10:11

 

Внушителен брой състезатели взеха участие в открития турнир по конен спорт за Купа „Краси” и Купа „Хисар”. В надпреварата по прескачане на препятствия, на конната база в пловдивското село Царацово, стартираха 185 ездачи.

Бизнесменът Димитър Консулов осигури над 13 000 лева награден фонд за купите „Краси“ и „Хисар“ - космически пари за този аристократичен спорт.

Изрази надежда в България да се възроди интересът към този изключително аристократичен и красив спорт. Собственикът на майонеза „Краси”, която вече близо четвърт век е лидер на пазара у нас и на най-старото предприятие за бутилиране на минерална вода, това в Хисаря, е изключително доволен от небивалия интерес, който състезанието предизвика сред състезатели и любители на конния спорт.


Участваха деца, юноши и аматьори.

Титулуваните национали Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Антон Дачински, Калин Неделчев и балканският шампион Иван Добрев допринесоха състезанието да е интересно и напрегнато, информира 24 часа.

Водач в паркура за купа „Краси” след съботната надпревара беше Таня Топачарова с нейния малък любимец Виктор. Емоцията в състезанието при дамите поддържат още националките Адриана Добрева, Таня Топачарова и Вероника Миланова.

Купа „Хисар” в категория 4-годишни коне бе спечелена от аматьор. Страхил Ангелов показа изключителен тандем с коня Подос и в крайна сметка вдигна купата като остави след себе си топ ездачи от националния тим.

На второ място завърши Калин Неделчев, трети остана Ангел Няголов с кон Шалом.

При аматьорите Купа „Хисар” спечели Боян Цонев. Победителите при децата бяха излъчени след баражи, като заради допусната грешка Ая Митева остана втора, след като направи изключително бърза езда.

Първа в крайна сметка с уверено темпо и без грешка стана Ивет Георгиева с кон Уинчестър Ван Де, на трето място се нареди Микаела Донева с кон Фарина.

Изключителна битка се проведе и в трите категории за купа „Краси”, която продължи в лошо време и дъжд, но това не разколеба нито състезателите, нито публиката.

При децата голямата награда спечели Милко Кочев, 2 място - Ая Митева и 3 място - Ася Петрова. Баражите определиха най-добрите в другите две категории. При юношите победата заслужи Християн Петров, следван от Ясна Средкова и Петко Домусчиев. При 5-годишни и по-възрастни коне и аматьори приза на „Краси” грабна Светлин Иванов, веднага след него се наредиха Марио Делянски и Антон Дацински, допълва 24 часа.

Стопанинът на конната база в Царацово -Димитър Ангелчев съобщи, че състезанието е наблюдавано от 800 зрители, които са изпълнили местата до край. База „Фригопан” предлага чудесни условия за конен спорт и забавления.

Ангелчев специално благодари на Димитър Консулов за подкрепата, която бизнесменът оказва на състезанието, превръщайки го в силно и очаквано събитие за любителите на конния спорт.


Тагове: конен спорт, езда, Димитър Консулов, купа

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ