Вижте как Спринт направи Хриси русалка (видео)


Вижте как Спринт направи Хриси русалка (видео)
Снимки: Тони Тончев, подводна сесия и операторско майсторство - Стефан Тодоров и Ладислав Цветков, bTV
04-10-2018 11:22


От година синхронното плуване се нарича артистично, но в България този красив, изключително тежък и трудоемък, спорт, съчетаващ грация, функционалност и силова издръжливост, си остава неоценен и неглижиран. Така е всъщност с почти всички форми на изкуството у нас. Защото артистичното плуване е спорт, но и изкуство.

И това цели да покаже СПРИНТ, разкривайки чрез най-добрата ни състезателка Христина Дамянова скритата под водата красота на артистичното плуване.

Облечена в дълга разпиляна рокля, многократната държавна шампионка, двукратна участничка на световно първенства с усмивка остана в продължение на повече от два часа под проливния дъжд на кулата на открития басейн „Спартак“, за да се превърне в истинска русалка.А до европейското първенство в Глазгоу оставаха буквално две седмици и друг на нейно място едва ли би си правил експерименти със здравето и спортната форма. 

Красивата фотосесия бе само визуалната част от същността на Христина Дамянова. Възпитаничката на Валентина Богачева-Хофман и на Левски-Спарта 2000 (Сф) разкри в новия брой на „Спринт“, който е от седмици на пазара, емоционалната връзка между любимия си спорт и професията, която ще упражнява и за която завършва не една, а две магистратури - психолог.

 

 

Хриси Дамянова със Стефан Тодоров (вляво) и Ладислав Цеков се подготвят за подводната сесия


Тагове: Христина Дамянова, артистично плуване, Спринт

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ