Нурмагомедов налага зрители след победата над Макгрегър


Нурмагомедов налага зрители след победата над Макгрегър
Gulliver Photos/Getty Images
07-10-2018 08:20

Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов защити пояса си срещу суперзвездата на ММА Конър Макгрегър.

 

Победата на руснака бе безапелационна, но той сам я почерни с действията си след края на спектакъла, след като прескочи оградата на октагона, за да търси физическа саморазправа с хора от антуража на Макгрегър. Агресията му беше насочена най-вече към Дилън Данис, който го провокира с викове, обиждайки го. На ринга пък хора от екипа на Хабиб атакуваха съвземащия се ирландец и допълнително нажежиха обстановката. Впоследствие трима души бяха арестувани за това действие, но освободени, след като Макгрегър не повдигна обвинения.

 

Вместо да празнува впечатляващата си победа, Хабиб трябваше да слуша как президентът на UFC Дейна Уайт му се кара и го извежда извън октагона, и то без да му даде шампионския колан. "Ако сложа пояса на кръста ти, хората ще почнат да хвърлят предмети по октагона", каза Уайт, след което Нурмагомедов бе изведен от охраната и наистина бе замерян от ирландски фенове по пътя си към тунела.

 

Изцепките на Нурмагомедов обаче могат да му струват скъпо. Първият проблем за Нурмагомедов е свързан с голямата сума, която по принцип трябва да получи от UFC 229. Хабиб има гарантирани 2 милиона долара плюс още доста от печалбите, свързани с "pay-per-view" телевизионното излъчване. Само че от атлетическата комисия на Невада за момента са стопирали плащането към руснака, тъй като предстои да бъде направено разследване за случилото се след двубоя. Така е възможно Хабиб да бъде лишен поне от част от сумата.

 

По-големият проблем обаче е друг. Президентът на UFC Дейна Уайт призна, че е много възможно след разследването Хабиб да бъде наказан като ако наказанието е за по-дълъг период, то шампионската му титла ще бъде отнета.

 


Тагове: Бойни спортове, Конън Макгрегър

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ