Русия и Путин подкрепят спортистите, които ще участват в Пьончан под неутрален флаг


Русия и Путин подкрепят спортистите, които ще участват в Пьончан под неутрален флаг
12-12-2017 14:59
Руският олимпийски комитет реши единодушно да подкрепи руските спортисти, които ще участват на Зимната Олимпиада в Пьончан под неутрален флаг.

Какво е известно, миналата седмица МОК отстрани Русия от участие на олимпиадата в Пьончан заради системни нарушения на антидопинговите правила. Руските спортисти, които не са уличавани в употреба на допинг, обаче ще могат да участват с неутрален статут.

Олимпийският комитет на Русия обяви, че уважава решението на руските спортисти, решили да се състезават под неутрален флаг и ще им окажат нужната подкрепа.

Прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков обяви, че Владимир Путин подкрепя решението на олимпийското събрание. Той припомни, че по-рано държавният глава е заявил, че няма да възпрепятства участието на спортистите на олимпиадата, ако те сами вземат такова решение.

“Олимпийското събрание се състоя, решението е взето, така че можем да говорим само за неговата подкрепа от страна на президента”, обяви пред журналисти Песков.

Тагове: Русия, Допинг, ЗОИ 2018, Владиир Путин

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ