Русия без състезания по биатлон поне още четири сезона


Русия без състезания по биатлон поне още четири сезона
Gulliver Photos/Getty Images
09-11-2018 08:12

Русия няма да бъде домакин на международни състезания по биатлон минимум до края на сезон 2021/2022 година заради допинг скандалите в спорта в страната в последните няколко години.

 

Международният съюз по биатлон публикува календарите за Световните купи, купите на ИБУ и юношеските купи на ИБУ, сред които няма руски градове домакини. Русия няма да домакинства турнири и през новия сезон, който започва през следващия месец.

 

През септември Международният съюз по биатлон отказа да възстанови правата на руската федерация с решение, което беше взето по време на Конгреса в хърватския град Пореч. Руската централа е с отнети правомощия от декември 2017 година.

 

Състезанията по биатлон през 2020/21 и 2021/22 ще се провеждат в държави като Финландия, Австрия, Франция, Германия, Италия, Словения, Чехия, Китай, Норвегия, Швеция, Беларус, Естония, Швейцария, Полша, Словакия, Латвия, САЩ и други.


Тагове: Биатлон

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ