Нищо ново: И Крис Фрум изгърмя с допинг

Нищо ново: И Крис Фрум изгърмя с допинг
13-12-2017 12:34

Четириктратният победител в "Тур дьо Фрас" Крис Фрум е дал положителен допинг тест по време на Обиколката на Испания, съобщава Международния колоездачен съюз.

В пробата на британеца е открито повишено наличие на салбутамол - вещество, което се приема от астматици. Той е тестван на 7 септември след 18-ия етап от "Вуелта".

Заради това си провинение той може да бъде изваден от състезания за следващата година, информират медиите на Острова.

Всъщност, Фрум има разрешение от Колоездачния съюз и Световната антидопингова централа да ползва лекарство за асматици, тъй като в детството си е страдал от болестта. При въпросната допинг проба обаче наличието на салбутамол е над допустимите 1000 нанограма на милилитър. То е в двойно количество - 2000 нанограма на милилитър.

"Моята астма се влоши по време на "Вуелта" и аз следвах съветите на нашия лекар да увеличим дозата. Винаги полагам големи грижи да не нарушаваме правата", коментира Фрум.

Пред 2017 г. Фрум направи впечатляващ дубъл, печелейки обиколките на Франция и Испания. Той обяви, че през 2018 г. ще се опита да триумфира и в Италия.

Снимка: www.gettyimages.com


Тагове: Крис Фрум, колоездене, допинг

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Съгласен съм Отказ