Разпратиха имената на 300 допингирани руснаци


Разпратиха имената на 300 допингирани руснаци
15-12-2017 10:32

Световната антидопингова агенция (УАДА) изпрати до международните спортни федерации имената на 300 действащи руски спортисти, заподозрени в употреба на допинг. УАДА е получила информацията чрез електронни записи от базата данни на Московската антидопингова агенция, които са били скрити от властите.

Смята се, че положителни проби на тези 300 спортисти от зимни и летни спортове, дадени в периода от 2012 до 2015 година, са били заличени като “отрицателни”. Първоначално се предполагаше, че в този списък са 10 000 имена, но сега са намалени.

Част от заподозрените атлети може да участват на престоящата Олимпиада в Пьончан 2018. На 12 декември Руският олимпийски комитет взе окончателно решение, че няма да бойкотира Игрите и ще подкрепи “чистите” спортисти, решили да участват под неутрален флаг.

В същото време МОК отново показа, че няма вечни приятели, а само бизнес интереси. След като отстрани Русия от олимпиадата в Пьончан, изненадващо стана ясно, че ще се подпише договор с “Боско” да облича членовете на комитета.

“Боско” обличаше руснаците на Олимпиадата в Сочи, като точно заради това избухна скандала с държавната програма за използване на забранени средства.


Тагове: Русия, Допинг, ЗОИ 2018

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ