Италианката Лиза Витоци с първа победа за Световната купа


Италианката Лиза Витоци с първа победа за Световната купа
Източник: GettyImages
10-01-2019 17:01

Лиза Витоци спечели спринта на 7.5 км в Оберхоф, първи старт за годината в Световната купа по биатлон. Италианката завърши с преднина от 5.3 секунди пред втората Анаи Шевалие от Франция. Това е първа победа за Световната купа за Лиза Витоци.

 

Трета финишира Хана Йоберг от Швеция с изоставане от  15 секунди. Първите три състезателки бяха безгрешни на стрелбището.

 

Шестицата допълниха Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия, Ирина Крюко от Беларус и Вита Семаренко от Украйна.

 

Голямата звезда на немския женски биатлон Лаура Далмайер не участва. Тя ще се включи в състезанията след седмица, когато биатлонистите се местят в друг зимен център в Германия – Руполдинг.

 

България бе представена днес от три състезателки, които тотално се провалиха и завършиха след 80-о място от 100 стартирали биатлонистки. Емилия Йорданова с 2 грешки завърши 82-а. Даниела Кадева направи 6 грешки (от две стрелби) и е 95-а, а Десислава Стоянова със 7 пропуска е 98-а.

 

В общото класиране за Световната купа при жените продължава да води Доротея Вирер (Италия) с 398 точки, пред Паулина Фиалкова от Словакия с 365 и Лиза Витоци с 336.


В петък е спринтът при мъжете. В събота са двете преследвания (при жените няма да имаме представител), а в неделя са щафетите при мъжете и дамите.  


Тагове: биатлон, Оберхоф, Лиза Витоци

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ