Медалите в Токио 2020 ще бъдат от рециклирани материали


Медалите в Токио 2020 ще бъдат от рециклирани материали
Gulliver Photos/Getty Images
09-02-2019 12:21

Всички медали на Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио ще бъдат изработени от рециклирани електронни отпадъци, разкриха организаторите.

Проектът е стартиран през 2017-а с цел да бъде събран достатъчно електрически отпадък, включително стари мобилни телефони и лаптопи, за да бъде осъществена идеята.

Целта е да бъдат събрани 30,3 килограма злато, 4,1 килограма сребро и 2,7 килограма бронз като според организаторите всичко върви по план. Бронзът е събран още през юни, а до октомври вече е набавено 90% от златото и 85% от среброто.

По-късно през годината Токио 2020 ще покаже и дизайните на медалите. Рециклираният метал е събран от японските граждани, както и бизнеса и индустрията. До ноември 2018 са събрани 474888 тона стари устройства, а 5 милиона използвани телефона са предадени чрез местна комуникационна компания.

"Изчислено е, че оставащото количество от необходим метал за изработката на олимпийските и параолимпийски медали може да бъде извлечен от устройствата, които вече са дарени", споделят организаторите.

На Игрите в Рио през 2016-а около 30% от среброто и бронза в медалите дойде от рециклирани материали.


Тагове: Токио 2020, медали, рециклиране

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ