Шома Уно спечели приза на Четирите континента


Шома Уно спечели приза на Четирите континента
Gulliver Photos/Getty Images
10-02-2019 14:11

Олимпийският вицешампион от Пьонгчанг 2018 Шома Уно (Япония) спечели титлата при мъжете на турнира по фигурно пързаляне "Четирите континента" в Анахайм (САЩ).

Японецът беше едва четвърти след кратката програма, но изигра страхотна волна и взе златото. Своето съчетание на музика от "Лунната соната" на Лудвиг ван Бетовен Шома Уно, който е и световен вицешампион, започва с два четворни скока, след това направи троен луц, комбинация от четворен-двоен тулуп, два тройни аксела и още два чисти тройни скока. Единствената му грешка беше на троен флип. Шампионът на Япония получи най-високата си оценка за сезона от 197.36 точки и събра сбор от 289.12, за да завоюва за първи път титлата в този турнира. Миналата година Уно беше втори.

Защитаващият титлата си Боян Цзин от Китай завърши на второ място, а трети е американецът Винсънт Чжоу, за когото това е първи медал от голямо състезание при мъжете. Цзин изпълни два четворни и шест тройни скока, включително два аксела. Той направи грешка само на първия четворен луц. Китаецът получи оценка за волната програма 181.34 точки и сбор от 273.51.

Американецът Винсънт Чжоу, световен шампион за юноши за 2017 година, също показа отлична волна програма, но допусна грешки на някои от скоковете. Той беше лидер след кратната програма, но остана пети във волната и с 272.22 точки взе бронза.

Олимпийските вицешампиони от Пьонгчанг 2018 Вънцзин Суй и Цун Хан (Китай) спечелиха титлата при спортните двойки с едва 0.06 точки преднина пред канадците Кирстен Муур-Тауърс и Майкъл Маринаро.


Суй и Хан бяха втори след кратката програма, но спечелиха волната и събраха сбор от 211.11 точки, за да спечелят титлата в турнира за пети път. Канадците останаха с 211.05 точки на втората позиция. Чън Пън и Ян Цзин (Китай) взеха бронзовите отличия с 205.42 точки.

По-късно днес надпреварата завършва с волната програма при танцовите двойки.


Тагове: Шома Уно, фигурно пързаляне, Четирите континента

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ