България завърши със седмо място на Европейското по ски ориентиране


България завърши със седмо място на Европейското по ски ориентиране
esoc2019.net
11-02-2019 14:30

Мъжката щафета на България в състав Николай Димитров, Мартин Пенчев и Станимир Беломъжев се класира на седма позиция на завършилото днес в Турция европейско първенство по ски ориентиране, информира българският сайт за ориентиране bgorienteering.net.

 

Шампиони станаха норвежците в състав Йорген Баклид, Йорген Мадслиен и Ларс Мохолдт, следвани от Русия (Владислав Киселев, Едуард Хренников и Сетгей Горланов) и от Швеция (Маркус Линдхолм, Ерик Бломгрен и Ерик Рост).

 

Битката за титлата беше до самия край и едва 13 секунди разделиха шампионите от виццешампионите. България завърши с изоставане от близо 20 минути.

 

Рускините в състав Алена Трапезникова, Татяна Оборина и Мария Кечкина се поздравиха с титлата при дамите, изпреварвайки с комфортните близо две минути Швеция (Хана Ерикшон, Магдалена Олшон и Туве Александершон), на горе-долу толкова останаха и финландките (Марит Турунен, Милка Репонен и Сала Коскела).

 

Българската щафета в състав Стефания Беломъжева – Димитрова, Андрея Дяксова и Антония Григорова беше декласирана, заради изпусната точка на последен пост.


Тагове: Европейско първенство, ESOC 2019, ски ориентиране, щафета, България

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ