Министерска оставка в спорта


Министерска оставка в спорта
23-03-2019 18:42

Зам.-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, съобщават от Министерски съвет.

 

Оставката идва след избухналия по-рано през седмицата скандал за закупени жилища под пазарната им стойност от фирма „Артекс”.

 

Колева е закупила апартамент и гараж в сградата на улица „Латинка” в престижния столичен квартал „Изток”. Жилището е над 230 квадратни метра за общо 665 хил. лв. показва справка от Агенцията по вписванията.

 

В четвъртък зам.-министърът обясни, че жилището е придобито през 2016 г., когато е била „парламентарен секретар”. Година по-късно е вписано в декларацията ѝ пред Сметната палата. 

 

Заради имотните сделки днес оставка подаде и министърът на правосъдието Цецка Цачева. Тя обясни, че не е била принудена да подава оставка.

 

От по-евтини жилища, закупени от „Артекс”, са се възползвали и председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът Вежди Рашидов.


Тагове: Министерство на младежта и спорта

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ