И канадски треньор налитал на спортистки

И канадски треньор налитал на спортистки
29-12-2017 10:48

Бившият главен треньор на националния отбор на Канада по спортна гимнастика Дейв Брубейкър, заемащ в последно време поста на директор на женския национален отбор, е обвинен в сексуални посегателства и насилие.

 

Съдът в град Сарния съобщи, че срещу него са повдигнати обвинения за три случая на сексуално вмешателство, покана за сексуални действия, три случая на сексуална експлоатация и три случая на сексуално насилие. Обвиняемият е бил освободен под гаранция до февруари, когато ще е следващото заседание по делото.

 

На официалния сайт на федерацията по гимнастика на Канада се появи изявление, в което се съобщава, че организацията е шокирана и дълбоко обезпокоена от новината за Брубейкър. Той временно е освободен от поста си до приключване на разследването, съобщава CNN.

 

Медиите в Канада съобщават още, че според комюникето на канадската федерация по гимнастика приоритетна цел за организацията винаги се е явявала безопасността на спортистите. Отбелязва се още, че от полицията са забранили публикуването на каквито и да е коментари по делото до окончателното приключване на следствените действия и снемането на показанията на свидетелите и жертвите.

 

Брубейкър беше главен треньор на канадския отбор по спортна гимнастика за лятната олимпиада в Рио де Жанейро. След това той беше назначен на поста директор на женския представителен отбор на страната, който се подготвяше за участие на световното първенство през отиващата си година, което се състоя през октомври в канадския мегаполис Монреал.

 

Съдебните дела за сексуално насилие в елитния спорт на Канада се увеличават лавинообразно, коментират медиите в страната. В началото на декември за насилие над спортистки беше осъден бившият треньор на националния отбор на страната по алпийски ски Бертран Шаре. Той получи 12 г. ефективна присъда и вече е зад решетките Бившият лекар на националния отбор на САЩ по спортна гимнастика Лари Насар пък беше осъден на 60 години затвор за детска порнография и сексуална злоупотреба с непълнолетни състезателки, припомнят медиите.

 

Източник: агенция Монитор


Тагове: Спортна гимнастика

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Съгласен съм Отказ