Осмо място за България в Оберхоф

Осмо място за България в Оберхоф
07-01-2018 17:15

 

България завърши на осмо място в мъжката щафета, 4 по 7,5 км, старт от Световната купа по биатлон в Оберхоф, Германия. Нашият квартет бе в състав Михаил Клечеров, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев. Състезанието се проведе при изключително тежки условия. Гъста мъгла и силният вятър затрудниха биатлонистите като нито един отбор не успя да завърши без наказателна обиколка.

 

Българите използваха общо 15 допълнителни патрона и завъртяха 5 наказателни обиколки.

 

Красимир Анев пропусна всички стартове в Оберхоф, включително и днешната щафета. Той се подготвя на Белмекен като се очаква да се включи в състезанията от Световната купа в Руполдинг следващата седмица.

 

Победител изненадващо стана тимът на Швеция, който направи само една наказателна обиколка и използва общо 9 допълнителни патрона. Втори е отборът на Италия, на трето място е Норвегия.

 

По-рано през деня женската щафета на България не завърши състезанието в Оберхоф, тъй като бе застигната. Франция спечели старта при дамите, тройката допълниха Германия и Швеция. 


Източник: Снимка: Getty Images
Тагове: биатлон, Световна купа по биатлон, щафета, Оберхоф, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Михаил Клечеров

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Съгласен съм Отказ