Франция взе победа на Тура далеч преди Деня на Бастилията


Франция взе победа на Тура далеч преди Деня на Бастилията
Gulliver Photos/Getty Images
08-07-2019 20:13

Французинът Жулиен Алафилип пое водачеството в генералното класиране на Тур дьо Франс, след като спечели днешния трети етап на състезанието.

Колоездачът на КуикСтеп измина 215-километровото разстояние между белгийския град Бинш и Еперне във Франция за 4:40:29 часа, като ключово бе неговата атака на предпоследното изкачване от етапа 15 километра преди финала.

В заключителните километри колоната от преследвачи се опита да застигне Алафилип, но той удържа атаката им и завърши на 26 секунди пред австралиеца Майкъл Матюс от Сънуеб и Яспер Щойвен.

Това бе първи домакински успех на тазгодишното издание на Тур дьо Франс. При това още в третия етап. В последните години това се случваше дълбоко в състезанието, а истинската цел на френските колоездачи е да са първи на 14 юли - Денят на Бастилията и национален празник на Франция.

С победата Алафилип си осигури и водачество в генералното класиране с 20 секунди преднина пред втория Стивън Краусвайк от Лото Йъмбо.

В утрешния четвърти етап състезателите ще изминат 213,5 километра от Реймс до Нанси.


Тагове: Жулиен Алафилип, КуикСтеп, Франция, Тур дьо Франс, колоездене

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ