Без легендата Бьорндален в Пьончан


11-01-2018 07:04

Носителят на 13 медала от зимни олимпийски игри, от които осем златни, Оле Ейнар Бьорндален не успя да изпълни критериите за място в отбора на Норвегия по биатлон за олимпийските игри в Пьончан 2018. В германския зимен център Руполдинг норвежката легенда завърши на 42-о място в индивидуалния старт на 20 км, последен старт за определяне на състава на Норвегия. Бьорндален, който на 27 януари ще навърши 44 години, беше четвърти след безгрешни първи две стрелби, но в следващите два направи три пропуска и остана извън топ 40. 

Място в шестицата му гарантираше участие на седма олимпиада в кариерата в Пьончан. Най-доброто му класиране този сезон в старт от Световната купа е 18-о място. Бьорндален е най-успешният норвежки спортист за всички времена с осем златни, четири сребърни и един бронзов медал от зимни олимпийски игри. Критериите изпълниха петима норвежци - Йоханес и Тарей Бьо, Емил Хегле Свендсен, Ларс Биркелан и Хенрик Л′Абе-Лунд. Шестият участник в тима може да бъде Ерленд Бьонтегаард, който има по-добри резултати от Бьорндален в стартовете за Световната купа.


До началото на олимпиадата в Пьончан има още един старт - в Антхолц (Италия). Според треньорите в отбора на Норвегия обаче, в него ще вземат участие само тези биатлонисти, които са се класирали за зимните игри. Мартен Фуркад спечели днешното състезания и заедно с Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) спечели малката световна купа в индивидуалната дисциплина. Те имат еднакъв актив - по 108 точки, след като постигнаха по една победа и едно трето място в двата старта в тази дисциплина. На олимпийските игри в Пьончан също има индивидуален старт на 20 км, но резултатите не важат за Световната купа сезон 2017/2018.


Тагове: Биатлон, СК биатлон, Оле Ейнар Бьорндален

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ