Скандално отнеха титлата на Беломъжев


Скандално отнеха титлата на Беломъжев
07-02-2018 20:20

Компрометирано, според думите не на кого да е, а на шефа на Българската федерация по ориентиране Атанас Георгиев, уважи скандално контестация на шведския състезател Ерик Рост и скандинавецът бе обявен за шампион в дългата дистанция от шампионата на Европа, който се провежда във Велинград.

 

"Днес, за нас българските ориентировачи Станимир Беломъжев стана Европейски шампион, след като Ерик Рост от Швеция не отчете с главния си чип преминаването през контролната точка. Затова шведът правилно бе декласиран. След това журито, което бе манипулирано го обяви за победител. За нас Тачо е шампион! И за най-големия експерт Саймън от Германия, който отговаря за електронната обработка Тачо е първи!"

Това написа проф. Георгиев в профила си във Фейсбук.

 

По време на днешното състезание Беломъжев завърши на 2-а позиция, но титлата му беше присъдена, тъй като представителят на Швеция Ерик Рост пропусна контролна точка и заради това му беше наложено наказание. Подадената след това решение от щаба на Швеция контестация беше уважена от съдийското жури, което отново присъди победата на Рост. Така среброто остана за Беломъжев, а бронза стана притежание Ойвинд Ватервалд (Норвегия).

С по едно място надолу слизат и останалите двама българи - Николай Димитров се нареди 37-и, а Боян Софин остана 46-и от 48 завършили. Времето на Рост като победител в официалния протокол е 1:33:48, а това на българина за 19,8-километровото трасе за 1:34:39 минути.

 


Тагове: Станимир Беломъжев

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ