Тийнейджър спечели първата титла в сноуборда


Тийнейджър спечели първата титла в сноуборда
Gulliver Photos/Getty Images
11-02-2018 08:50

Редмънд Джерард донесе първия златен медал за САЩ на Олимпийските игри в Пьонгчанг, след като спечели старта в дисциплината слоупстайл в сноуборда. Джерард постигна резултат от 87.16 точки, като остави зад себе си канадците Макс Паро и Марк Макморис, които завършиха на 2-о и 3-о място.

17-годишният победител беше най-младият състезател в дисциплината, но направи перфектен троен крок с гръб 1440 във финалното си спускане, и въпреки изпълнения аналогичен елемент от Паро, съдиите отдадоха предпочитанията си на американеца. Това е напълно логично, като се има предвид, че Джерард нямаше нито един момент, в който да изглежда нестабилен.

В последния рън Джерард поведе с перфектното си изпълнение при четирима оставащи фаворити. Паро също направи добро трето спускане, но съдиите не му дадоха същата оценка.

Всеки от състезателите имаше право на три спускания по трасето, като беше взето най-доброто постижение от трите. Деветима съдии оценяваха бордърите като сложност и прецизност на елементите. За фаворитите от Норвегия, които имаха трима състезатели тук, беше разочароващ ден. Сребърният медалист от Сочи 2014 Стале Сандбек остана на 4-о място, докато тийнейджърът и сензация през сезона Маркус Кливланд остана на 6-а позиция.

Крайно класиране в дисциплината слоупстайл (мъже) в сноуборда:
1. Редмънд Джерард (САЩ) 87.16 точки
2. Макс Паро (Канада) 86.00
3. Марк Макморис (Канада) 85.20
4. Стале Сандбек (Норвегия) 81.01
5. Карлос Гарсия Найт (Нова Зеландия) 78.60
6. Маркус Клевеланд (Норвегия) 77.76

Gulliver Photos/Getty Images


Тагове: Зимни олимпийски игри, Олимпиада, Олимпийски игри, Пьончан 2018, Редмънд Джерарад, сноуборд, слопстайл

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ