Земетресение и рекорден студ стряскат фенове и олимпийци


Земетресение и рекорден студ стряскат фенове и олимпийци
Gulliver Photos/Getty Images
11-02-2018 11:30

 

 

Организационният комитет на Зимните олимпийски игри в Пьончан е предупредил спортисти и фенове за възможно падане на температурите на въздуха до минус 25 градуса. Новината беше представена пред журналистите от Сон Пък Ю, който е представител на комитета.

"Що се отнася до прогнозата за времето, то днес ще има много силен вятър, а времето ще остане такова до 14 февруари. Тогава температурите може и да паднат до минус 25 градуса. Препоръчваме на всички да се обличат топло", заяви Сон Пък Ю.

Тъй като подобна беше климатичната обстановка и по време на церемонията по откриването, организаторите започнаха раздаването на зрителите на шапки, пончо, одеала, грейки и горещи пакети за ръце и за крака.

В рамките на 3-4 дни организационният комитет ще представи прогнозата за времето и за следващите дни, а при възможност и до 25 февруари, когато приключват Игрите.

 

От друга страна, Геологическият институт на САЩ съобщи за земетресение с магнитуд 4,8 тази сутрин в Южна Корея. Епицентърът е бил в близост до крайбрежния град Похан, на около 170 км югоизточно от Пьончан, където се провеждат Зимните олимпийски игри. Няма данни за пострадали и щети. Потребителите на мобилни телефони в олимпийското градче са били уведомени за земетресението. 

Южнокорейската метеорологична администрация съобщи, че трусът е бил вторичен след земетресението с магнитуд 5,4, поразило Похан през ноември.


Тагове: Зимни олимпийски игри, Пьончан 2018

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ