Злато за Германия, провал за българите в спринта


Злато за Германия, провал за българите в спринта
Gulliver Photos/Getty Images
11-02-2018 14:35


Българските биатлонисти останаха извън топ 35 в първия старт на олимпийските игри в Пьончан - спринта на 10 км. 


Красимир Анев завърши с две грешки, след като пропусна по една мишена в двете стрелби, и се класира на 37-о място с изоставане от минута и 30 секунди. Владимир Илиев направи четири грешки и остана 54-и. Антон Синапов пропусна три пъти и зае 56-а позиция, а Димитър Герджиков с четири грешки е 81-и.


Общо 87 биатлонисти стартираха в спринта. 

 

Олимпийски шампион стана Арнд Пайфер от Германия, който направи две чисти стрелби и изпревари с 4.4 секунди Михал Кръчмар от Чехия, също с безупречна стрелба. Трети е Доминик Виндиш от Италия с една грешка и изоставане от 7.7 секунди от победителя. 

 

Фаворитите Мартен Фуркад и Йоханес Бьо изненадващо се провалиха на стрелбището. С три пропуска французинът се нареди осми, а норвежецът Бьо допусна 4 грешки и завърши 31-и.

 

В понеделник, 12 февруари, от 14:00 ч. българско време е преследването, в което ще стартират Красимир Анев, Владимир Илиев и Антон Синапов. 


Тагове: Зимни олимпийски игри, Пьончан, биатлон, Арнд Пайфер, Михал Кръчмар, Доминик Виндиш, Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ