Злато за Германия, провал за българите в спринта

Злато за Германия, провал за българите в спринта
Gulliver Photos/Getty Images
11-02-2018 14:35


Българските биатлонисти останаха извън топ 35 в първия старт на олимпийските игри в Пьончан - спринта на 10 км. 


Красимир Анев завърши с две грешки, след като пропусна по една мишена в двете стрелби, и се класира на 37-о място с изоставане от минута и 30 секунди. Владимир Илиев направи четири грешки и остана 54-и. Антон Синапов пропусна три пъти и зае 56-а позиция, а Димитър Герджиков с четири грешки е 81-и.


Общо 87 биатлонисти стартираха в спринта. 

 

Олимпийски шампион стана Арнд Пайфер от Германия, който направи две чисти стрелби и изпревари с 4.4 секунди Михал Кръчмар от Чехия, също с безупречна стрелба. Трети е Доминик Виндиш от Италия с една грешка и изоставане от 7.7 секунди от победителя. 

 

Фаворитите Мартен Фуркад и Йоханес Бьо изненадващо се провалиха на стрелбището. С три пропуска французинът се нареди осми, а норвежецът Бьо допусна 4 грешки и завърши 31-и.

 

В понеделник, 12 февруари, от 14:00 ч. българско време е преследването, в което ще стартират Красимир Анев, Владимир Илиев и Антон Синапов. 


Тагове: Зимни олимпийски игри, Пьончан, биатлон, Арнд Пайфер, Михал Кръчмар, Доминик Виндиш, Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков