Американка защити олимпийската си титла в слоупстайл


Американка защити олимпийската си титла в слоупстайл
Getty Images
12-02-2018 12:04

Джейми Андерсън (САЩ) защити титлата си в дисциплината слоупстайл при жените в сноуборда на Зимните олимпийски игри в Пьончан.

 

Американката триумфира със златото и стана първата сноубордистка, която дублира олимпийската си титла след успеха си преди четири години в Сочи. Андерсън направи най-доброто си спускане в първия манш, в който записа 83 точки и това бе достатъчно за златото.

Среброто завоюва световната шампионка Лори Блуен от Канада със 76.33 точки, а бронзовото отличие е за представителката на Финландия и олимпийска сребърна медалистка от Сочи 2014 - Ени Рекаярви - 75.38 точки.

Състезанието е поредното, което се проведе при много тежки метеорогични условия заради силен вятър. Организаторите отложиха старта с един час, но в крайна сметка надпреварата се проведе, макар и само в два манша. Заради поривите на вятъра няколко състезателки паднаха и не завършиха.

В състезанието участваха всички записани участнички, след като квалификациите вчера бяха отменени, а едва пет от стартиралите в първия манш минаха чисто по трасето, без да паднат.

Финал сноуборд, слоупстайл (жени):
1. Джейми Андерсън (САЩ) - 83.00 точки
2. Лори Блуен (Канада) - 76.33
3. Ени Рукаярви (Финландия) - 75.38
4. Силя Норендал (Норвегия) - 73.91
5. Джесика Дженсън (САЩ) - 72/26
6. Хейли Лангланд (САЩ) - 71.80

 


Тагове: Пьончан, Зимни олимпийски игри, Сноуборд

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ