Организаторите на Олимпиадата влагат нови три милиона долара


Организаторите на Олимпиадата влагат нови три милиона долара
Gulliver Photos/Getty Images
12-02-2018 15:19

Домакините на зимната Олимпиада в Пьончан ще отделят допълнително 3 милиарда вона (2.77 милиона долара) за разрешаване на транспортните проблеми по време на Игрите. Генералният директор по транспорта към Организационния комитет Хи-уп Кан заяви, че търсенето на места в автобусите превишава наличните ресурси. 

"Бяхме изцяло подготвени с транспортната инфраструктура, но има някои проблеми, по които вече работим. Искам да се извиня на всички за причинените неудобства. Капацитетът на превозните средства е недостатъчен, но ще направим всичко възможно, за да осигурим необходимото", коментира Кан. 

2952 спортисти са в Република Корея за участие на Олимпиадата, но освен тях има още 13 хиляди работещи в медиите и 55 хиляди обслужващ персонал на Игрите, които са разпределени в 81 различни центрове, което допълнително затруднява логистиката. Организаторите са осигурили 1800 автобуса, но се налага бройката да бъде увеличена с допълнителни 10 процента, заради което ще бъдат наети и допълнително шофьори от различни района на страната. 


Тагове: Зимни олимпийски игри, Пьончан 2018

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ