Ново шведско злато в ски бягането


Ново шведско злато в ски бягането
Gulliver Photos/Getty Images
13-02-2018 15:13

24-годишната Стина Нилсон от Швеция спечели спринта в класическия стил в ски-бягането на Олимпийските игри в Пьончан. Нилсон взе преднина малко след половината от 1.25 километровата дистанция и до края не остави шанс на останалите претендентки. Златото е второ за Швеция на текущите Зимни игри.

Тя завърши първа с време 3:03.84 минути, като изпревари с 3.03 норвежката Майкен Касперсен Фала. Фала беше олимпийска шампионка преди четири години в Сочи, докато тогава Нилсон отпадна в полуфиналите. Трета днес остана Юлия Белорукова от Олимпийски спортисти от Русия, изостанала на 3.37.

Касперсен Фала и Белорукова в последните 200 метра влязоха в люта битка за 2-ата позиция. Рускинята атакува от трета позиция и в 50-те метра до финалната линия изглеждаше, че ще успее. Но опитът на 27-годишната Касперсен Фала се оказа решаващ и тя вдигна темпото точно в правилния момент.

Победата за Нилсон е първа на голям форум за нея, а до момента единствените й сериозни победи бяха на девическо и младежко ниво. В отборния спринт в Сочи тя взе бронз с отбора на Швеция.


Тагове: Зимни олимпийски игри, Олимпиада, Олимпийски игри, Пьончан 2018, ски бягане, спринт, Стина Нилсон

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ