Без санкции за хокеистките с изрисувани каски


Без санкции за хокеистките с изрисувани каски
снимка: Getty Images
13-02-2018 15:27

 

Вратарите от представителния женски отбор на САЩ по хокей на лед няма да бъдат санкционирани от Международният олимпийски комитет за рисунките по каските си.


От централата няма и да изискват да сменят шлемовете си.

Правило №50 на МОК гласи, че са забранени всички демонстрации и политическа, религиозна или расистка пропаганда на всички обекти, събития или каквито и да било места свързани с Олимпийските игри.

Също и никакви предмети не могат да съдържат думи или части от текстове от национални химни, мотивационни или политически послания.

Алекс Ригсби и Никол Хенсли плашат съперника със Статуята на свободата на своите каски. Това е един от най-популярните символи на САЩ и породи много коментари и известно напрежение.  

Говорителят на американския комитет обаче потвърди, че МОК е дал разрешение и няма да санкционира “Статуята на свободата” на шлемовете на американките.

В първата среща на вратата на американките бе Маделин Рууни, а сребърните медалистки от Сочи 2014 г. спечелиха с 3:1 над Финландия.


Тагове: Пьончан, олимпийски игри, хокей на лед, каски, санкции, МОК, любопитно

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ