Грозно, тъпо, безсмислено!


Грозно, тъпо, безсмислено!
27-02-2018 10:30

Екип на BGbasket.com

 

Декларации, обвинения, отворени писма… В последните седмици това е олицетворението на българския баскетбол, а фокусът към играта е изместен на заден план.

 

Преди дни на пресконференция от Академик Бултекс 99 поискаха оставката на шефа на съдиите Владимир Цеков. От клуба имат претенции към рефера за грешни отсъждания по време на реванша с Рилски спортист от полуфиналите в турнира за Купата. Малко по-късно Цеков отговори на пловдивския клуб с отворено писмо. Последва нова реакция от Академик Бултекс 99, след което 41 съдии поискаха доказателства или извинения от клуба. Отговорът на ръководството на пловдивчани – ново отворено писмо, в което се преплитат лицата – от първо лице множествено, се минава към първо лице единствено.

 

BGbasket.com представи всички гледни точки на засегнатите страни и ще продължи да го прави, защото към това ни призовава професионализма. Трябва ли обаче тази комуникация да става през медиите? За нас е добре, защото така се увеличават импресиите, а с това и рекламите, но ние не го искаме. Защото ни пука за баскетбола и не ни е приятно да се четат такива неща, но кой го интересува това. Важно е да има скандал. А те са много в родния баскетбол през тази 2018-а.

 

Да не останат по-назад от силния пол и при дамите заваляха едни писма, едни мейли, едни обвинения. Останалите само два що годе нормални отбори се хванаха за гушите. В Берое Стара Загора искаха да сменят датата на домакинския мач срещу Монтана 2003, но от вицешампионките не се съгласиха. Мотивът за искането бе участие в евротурнирите, мотивът за отказа – подобен. А да се обърне внимание, че и двата тима играят в турнир, който не е в календара на ФИБА и първенството е много по-важно. Междудругото подобно е и ситуацията с мъжките Левски Лукойл, Академик Бултекс 99 и Рилски спортист. И за техния „евротурнир“ Балканската лига датите не са календара на ФИБА и всички трябва да си съобразяват мачовете в тези надпревари с участието си в нашето първенство, а не обратното.

 

Кога ли всички ще седнат на една маса и ще започнат да говорят за проблемите? Друг начин за справяне с тях няма. От Академик Бултекс 99 предложиха темата със съдийството да бъде обсъдена по време на следващото Общо събрание на 12 април. Къде обаче бяха представителите на водещите клубове по време на миналото подобно заседание. На предишното Общо събрание присъстваха едва 27 делегати, като единствените представители на клубове от елита бяха Константин Папазов от Левски 2014 (б.р тогава още не беше станало обединението с Лукойл) и Иван Чолаков от Ямбол. Къде бяха господата от Пловдив, от Берое, от Рилски спортист, от Лукойл Академик (б.р. Димитър Съхаников е представител на Академик Сф), Балкан, Черно море Тича, Монтана 2003, женския Берое, Хасково 2012 (б.р. тогава още имаха отбор) и т.н.Прочети пълната статия на BGbasket.com

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ