Megapari

Рекордът на Ком-Емине е на Кирил Николов


Рекордът на Ком-Емине е на Кирил Николов
LAP.bg
06-09-2018 20:57

Емилиян Онуфриев
Днес се натъкнах на крайно любопитна дописка. Всъщност не точно текстов материал, а фотогалерия от... новия рекорд на Ком-Емине. Малко уточнение. Рекордьорите по трасето Кирил Николов-Дизела и Антония Григорова познавам лично. Рекордите на това трасе ме интересуват, а как така не бях разбрал, че изобщо се атакува някой от тях? Не разбрах нито за намерението, нито за изпълнението.

После стана ясно. Не били компютри, а компоти. Имало "рекорд", обявен на 14 август, а времето му се разбра чак през септември. Източникът, внимание - Фейсбук. Този бездънен кладенец на знанието и снимките на котенца. Във всички случаи достатъчно авторитетен, за да накара доста медии с претенции да обявят новото "най-добро постижение" на Божидар Антонов.

Старият журналистически виц "Ако майка ти ти каже, че те обича, провери го от два независими източника", ме накара да потърся някакви доказателства за този успех. В информацията във Фейсбук се набляга на няколко неща - ние не сме комерсиални, аматьори сме, минахме 600 км евтино и чистим Родината. Вероятно заради това няма трак, по който може да се проследи "рекорда". "Вероятно" обаче ще има таблица с междинни резултати.

Единственото "доказателство" е филм с единствена прожекция. Няма да има повече, тъй като хората зад проекта са заети.

Сега да поговорим сериозно. Въпросният младеж може и да е минал по трасето с по-добро време, но след като няма доказателство за това, нещата олекват. Говорих с няколко души и всички са на това мнение. Нещо повече - нито един от тях не се е вкопчил в рекорда на Дизела. Всъщност Божидар Антонов държеше рекорда точно преди Николов да го подобри с 21 часа. Пак без трак. А особено любопитно е, че беше получил помощ и от екипа на Дизела.

Преди години попитах Кирил Николов. "Добре де, защо пускаш тренировките си в интернет? Нали ще ги видят и конкурентите". А той ми отговори: "Ами нека ги видят и като могат, да тренират по този начин". Дизела ще е последният човек, който ще оспори "новия рекорд", ако е постигнат по стандартите, които сам той зададе. Онлайн, пред всички. Една точица на картата, която бавно и уверено върви към морето. По същия начин рекорд при дамите постигна и Антония Григорова.

Фактът, че все още не е аплодирал това "постижение" дава отговор на въпроса какво мисли по темата.

Та, рекордът на Ком-Емине е 4 дни, 13 часа и 5 минути. Държи го Кирил Николов-Дизела. Останалото подлежи на доказване.


Тагове: Божидар Антонов, Кирил Николов-Дизела, Ком-Емине, рекорд, доказателства