Пулев и Фюри към зрителите: Очаквайте зрелищен спектакъл


Пулев и Фюри към зрителите: Очаквайте зрелищен спектакъл
LAP.bg
24-10-2018 14:55

Кубрат Пулев, Хюи Фюри и всички участници в боксовата галавечер в събота дадоха традиционната официална пресконференция преди битките. Тя премина в представяне на състезателите, благодарности към спонсорите, призиви към феновете, но и с леко напрежение, предизвикано от въпроси на журналисти.

Съперникът на Кубрат Пулев Хюи Фюри не скри самочувствието си преди мача. 24-годишният британец има само една загуба на професионалния ринг в общо 22 мача, а относно предстоящия двубой с Кобрата бе категоричен, че е подготвен и ще направи всичко по силите си, за да успее.

"Посрещането в България беше прекрасно. Хубаво е, че отново съм тук, не бях идвал от тийнейджър. Сега е още по-специално, че ще се бия тук. Цялата трудна и здрава работа вече е свършена, а остава лесното - самата среща. Остават само три дни до голямата среща. Подготвен съм. Готов съм и изцяло отдаден на това, което предстои. Вярвайте ми, че ще направя всичко по силите си. Аз идвам. Аз съм бъдещето на тази категория", уверено коментира 198-сантиметровият Фюри, който има световна титла за младежи в супертежка категория от 2012 година, а малко след това дебютира на професионалния ринг.

Твърденията, че Кубрат Пулев е в отлична форма провокираха въпрос как я е постигнал, а той не пропусна да напомни за чувството си за хумор с подобаващ отговор:.

"Ми на химия, сигурно. Моята цел винаги е била да бъда в още по-добра форма от преди. Ежедневните тренировки, именно това ме довежда до това форма, в която трябва да бъда. Формата не е само външна - тя е и техническа, физическа и психическа. Естествено, това не е бодибилдинг, трябва да побеждаваме на ринга, а не да показваме мускули. Смятам, че ще бъда успешен в събота вечерта", допълни Пулев.

"Никога не е правен мач от подобен тип, на световно ниво. Хюи Фюри е много сериозен противник. Зрителитеще наблюдават зрелищни мачове и един хубав спектакъл. Подготвили сме се здраво, концентрирано, целенасочено и дисциплинаро. Смятам, че годините, в които съм бил на световния ринг, ме доведоха до днешния ден. Ще дам всичко от себе си, за да зарадвам българската публика, защото тя е невероятна и винаги ме е подкрепяла навсякъде по света".

"Радвам се, че играя в България, направих немалко, за да се случи този мач. Това е моята наслада. Българите да станат съпричастни и да ме подкрепят, а аз да мога да им дам това самочувствие и тази гордост. Естествено, ако победя. Не смятам, че ще изиграе някакв роля залата. Рингът е еднакъв навсякъде, правилата са еднакви навсякъде и си трябва добра подготовка, а не просто зала, публика и т.н."

Кобрата разкри и каква е разликата в отношенията му с неговия сегашен промоутър в сравнение със Зауерланд. “Гледаме в една осока и съм с хора, с които взимаме решенията заедно. В Заурланд си гледаха техните интереси и не се интересуваха от Кубрат Пулев от България. Играеха много зад гърба ми. Това е разликата", заяви той.

Напрежението в залата бе предизвикано от въпрос на журналист, който поиска двамата да коментират критиките към тях от страна на неназован автор. Това доведе до гнева на водещия, който обвини и задаващия въпроса, както и автора на материала. Боксьорите предпочетоха да запазят мълчание по темата.


Тагове: Кубрат Пулев, бокс, Хюи Фюри, пресконференция