Мартен Фуркад се оплака от липса на пари


Мартен Фуркад се оплака от липса на пари
Gulliver Photos/Getty Images
07-11-2018 15:31

В навечерието на новия сезон в биатлона, звездата на Франция - петкратният олимпийски шампион Мартен Фуркад, разкри пред медиите, че на отбора му се е наложило сериозно да затегне колана. По неговите думи “петлите” нямали пари дори за физиотерапевт и готвач.

“Постоянно сме на икономии. Например, през август имахме планиран лагер в Швеция, но той беше отменен. Защото решиха, че тренировките в нашата база Преманон ще ни излязат с 20 евро по-евтино на ден. Освен това махнаха и физиотерапевта, с което икономисаха още 150 евро на човек. А от федерацията ни казаха, че на лагера в Норвегия ще трябва да живеем за 40-50 евро дневно, но това е невъзможно! Дори вече не отсядаме в хотели, а спим във вили. Храната пък ни я приготвя наш приятел, безплатно! И ако бъдем честни, финансирането не съответства на амбициите ни!", оплака се Фуркад, който през миналия сезон спечели Световната купа за седми пореден път.


Тагове: Биатлон, Мартен Фуркад

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ