Кубрат Пулев: Съжалявам и се извиних


Кубрат Пулев: Съжалявам и се извиних
LAP.BG
15-05-2019 10:25

Кубрат Пулев не се притеснява от по-нататъшни действия по обвиненията в сексуален тормоз срещу репортерката Дженифър Равало и отнетия му боксов лиценз. Българинът се яви пред комисия в САЩ, където отговаряше на въпроси за поведението си. Според него няма нищо притеснително, "защото не е убил човек".

Във вторник вечер Атлетическата комисия на щата Калифорния отне боксовия лиценз на българина. Причината са действията му след мача му с Богдан Дину в края на март, когато целуна репортерката Дженифър Равало. По-късно тя подаде оплакване за сексуален тормоз.

"Всичко мина перфектно. Имаше сълзи, Джени Суши се разплака, може би искаше да го направи по-драматично. Ще има и друго изслушване, тогава ще се разбере дали наказанието ще продължи", каза Пулев пред Би Ти Ви в пряко включване от САЩ.

Според българина Равало не е отговаряла на въпроси на комисията. "Те й казаха "може би ще поискаш да не отговаря" и тя го правеше. За мен обаче е ясно, че когато казваш истината, отговаряш, а когато криеш нещо, мълчиш. Извиних се, запознах се с нейната адвокатка, колкото и да ми беше неприятно."

Лицензът на Пулев е отнет до 23 септември - шест месеца от датата на целувката. Дотогава той има срок да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. На Пулев е наложена и глоба от 2500 долара.

Пулев твърди, че американската репортерка е "казвала неща, които не са точно така" и добави: "Много хора в залата се смееха. Няма значение кои хора."

"Доводите на нейната адвокатка бяха написани на едни листове и тя просто ги прочете. Бяха подготвени като за "Туитър", което според мен не е сериозно."

"Съжалявам и се извиних. Не е редно това, което направих, но не съм убил човек. Реагирах емоционално, нещо, което няма да правя занапред. А ще бъда още по-усъвършенстван", завърши българският боксьор и благодари на всички, които са го подкрепяли.

На 22 юли Пулев ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на наложения вече курс. Ако той не изпълни условията, наказанието ще бъде удължено на 12 месеца. Санкцията обаче променя плановете му, като Пулев няма да има мач в САЩ през лятото.


Тагове: Кубрат Пулев, Богдан Дину, бокс, Джени Суши