Красимир Анев пети, Милена Тодорова седма в преследването на световното по летен биатлон


Красимир Анев пети, Милена Тодорова седма в преследването на световното по летен биатлон
25-08-2019 16:51

Преследването на 12.5 км. при мъжете беше предпоследното състезание от тазгодишното световно първенство по летен биатлон, което се провежда в Раубичи (Беларус).

 

Красимир Анев записа два добри резултата в спринт и суперспринта (6-о и 9-о място), а днес отново беше в борбата за челните позиции.

 

Българинът от Самоков допусна три грешки в стрелбите от положение "легнал", но повали всички мишени при останалите две посещения на рубежа и финишира на пета позиция в крайното класиране.

 

Отлично състезание направи Мартин Отченаш. Словакът потегли от незавидната 22-ра позиция, но беше безпогрешен на стрелбището и се пребори за златното отличие.

 

Втори остана руснакът Едуард Латипов с пет пропуска, а ветеранът Клемен Бауер от Словения грабна бронзовото отличие с цели шест наказателни обиколки.

 

При девойките Милена Тодорова завърши на седма позиция в последното състезание. Състезателката от Троян потегли от 16-а позиция в преследването на 7.5 км. и след само две грешки в стрелбата се придвижи до седмото място. Другата ни представителка - Мария Здравкова направи шест грешки при първите си три посещения на стрелбището и не завърши състезанието.

 

Китайката Чу Ян Мен завъртя само една наказателна обиколка и спечели втори златен медал от първенството. Призовата тройка допълниха Анастасия Гореева от Русия и Анна Кривонос от Украйна. 

 

Източник: biathlonbg.in
Тагове: Красимир Анев, летен биатлон, Милена Тодорова, Минск Раубичи, Беларус