Ансамбълът безупречен в последното контролно преди световното (снимки)


Ансамбълът безупречен в последното контролно преди световното (снимки)
Милена Вълкова
06-09-2019 17:30

Ансамбълът по художествена гимнастика и индивидуалните състезателки Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова изиграха днес пред публика съчетанията, с които ще се представят на световното първенство в Баку от 16 до 22 септември.

Гост на последното контролно на националките бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев. В тренировъчната зала на "Арена Армеец" ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова затвърди отличните впечатления от последните две състезания и изпълни без трепване и двете си съчетания - смесеното (3 обръча и 2 чифта бухалки) и с 5 топки. Момичетата на Весела Димитрова показаха за пръв път триката, с които ще играят в Баку.
Тасева, Калейн и Владинова не бяха толкова стабилни и всяка от тях допусна грешки в някои от съчетанията си.

Както е известно, шампионатът в Баку е квалификация за олимпийските игри в Токио догодина. Ансамбълът ни вече има квота - заради третото място в многобоя от световното в София преди година. За индивидуалните ни състезателки обаче предстои тежка битка, като задачата е спечелването на две квоти. Това означава класиране сред първите 16 в многобоя на Тасева и Калейн, които ще представят в Баку по 4 съчетания. Владинова ще играе само две.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева каза след контролното, че е много доволна от ансамбъла, но посочи, че индивидуалните гимнастички трябва да работят върху концентрацията си.

Министър Кралев пожела успех на националките и обеща, че ще ги подкрепя в залата в Баку. От името на клуба по художествена гимнастика "Левски" подаръци на момичетата връчи легендарната треньорка Нешка Робева.

В контролното взеха участие взеха още възпитаничката на Робева -  Рейчъл Стоянов (Северна Македония), ансамбълът на Гърция, най-добрите гимнастички на южната ни съседка, както и Лъчезара Пекова, Вая Драганова и Татяна Воложанина от разширения състав на българския национален отбор.

Текст и снимки Милена Вълкова

ГАЛЕРИЯ ВИЖТЕ ТУК


Източник: Милена Вълкова
Тагове: художествена гимнастика, ансамбъл, Илиана Раева