Уинбет

Първа победа за Сеп Кус в Гран Тура


Първа победа за Сеп Кус в Гран Тура
Twitter
08-09-2019 21:28

Американецът Сеп Кус спечели 15-ия етап от Вуелтата на Испания, който беше с дължина 154.4 километра от Тинео до Пуерто дел Асебо. Това е първа победа за Кус в Гран Тура изобщо, след като завърши първи с време 4 часа, 19 минути и 4 секунди.

Водачът в генералното класиране на колоездачното състезание Примож Роглич (Словения) издържа поредния голям тест и запази лидерската си позиция, като води с повече от 2 минути за червената фланелка.

Етап номер 15 предложи четири изкачвания от първа категория, като финалната определи и класирането в днешния етап. Той оцеля при няколко атаки от различни претенденти за победата, включително и на Алехандро Валверде, чиято цел беше основно да стопи преднината на Роглич.

Второто място остана за Рафаел Герейро (Португалия), изостанал на 39 секунди. Трети се нареди англичанинът Тео Гейген-Харт, на 40 секунди. Роглич остана на 8-ата позиция днес, на 2:14 минути, а атаката на Валверде му позволи да завърши с времето на конкурента си.

Така в битката за титлата Роглич има общо време 58:10:32 часа, следван от Валверде на 2:25 и Тадей Погачар (Словения) на 3:42 минути.


Източник: Sportal.bg
Тагове: Сеп Кус, колоездене, Вуелта
палмс бет 7спорт