Ръгби мачът България - Сърбия: Излизаме за нова победа, съседите търсят реванш (снимки)


 Ръгби мачът България - Сърбия: Излизаме за нова победа, съседите търсят реванш (снимки)
07-10-2019 10:46

На 12 октомври България играе ръгби като фаворит срещу Сърбия. Играта с овалната топка е единственият спорт, в който побеждаваме западните ни съседи напоследък. Мачът  е  от Международния шампионат на Ръгби Европа (континенталната ръгби организация), Дивизия 2 Юг. Предишната среща между двата отбора (на 13.10.2018 г. в Сърбия) завърши 35:29 за България. Сега българските ръгби национали се подготвят за нова победа. А сърбите, естествено, идват с огромно желаниеза реванш.

 

Френският треньор на българския национален отбор по ръгби е настроен позитивно. Мосю Ромен Балмис очаква много труден мач, в който все пак да успеем да се наложим с воля и упоритост. Това са основните оръжия, които искаме да ни донесат победата. Такава е и стратегията ни в подготовката за мача. На българските ръгби национали (които почти изцяло са аматьори), им предстои подготвителен лагер в София от 9 октомври. А после – в събота, е решителният мач. След него България може да се утвърди като фаворит в групата. И да мечтае за преминаване на по-горното ниво – Конференция 1 Юг (3-ото ниво в европейското ръгби).

 

 

За първи път в България билети за ръгби се продават онлайн. Има и още първи неща плюс изненади. Ръгби мачът между България и Сърбия ще се проведе (по традиция) на стадиона в Националната спортна академия "Васил Левски" в София. Билетите за него се продават само онлайн, в eventim.bg. Тази новост вече предизвика вълна от коментари, но пък дава желания ефект. Преди, по време и след срещата на терена в "Студентски град" ще има гайдари, певица, пееща химните на България и Сърбия, томбола с награди за всички, закупили билети, и още...

 

Фотогалерия, ВИЖТЕ ТУК


Източник: Българска федерация по ръгби
Тагове: ръгби, национален отбор по ръгби