Кобрата: Излизам за най-важния мач в кариерата ми


Кобрата: Излизам за най-важния мач в кариерата ми
07-11-2019 09:38

 

Кубрат Пулев определи предстоящия мач с Райдел Букър като най-важния в кариерата си. Двамата ще се срещнат в събота (неделя сутринта българско време - б.р.) във Фресно, Калифорния.

Пулев (27 победи, 1 загуба) залага званието на задължителен претендент за световната титла на международната боксова федерация (IBF), а евентуална загуба от Букър (26-2) ще го лиши от правото да се боксира с победителя от мача между Анти Руис и Антъни Джошуа. "Всеки ме пита колко важен е този мач срещу Райдел Букър. Знаете ли, това е най-важната битка в кариерата ми.

Само победа ще съхрани жива мечтата ми за световната титла, а аз мечтая още от дете да стана световен шампион. Залагам всичко в мача срещу Букър. Това е цялата ми кариера", каза Пулев пред bTV.

Обясни, че се готви от три месеца за този мач: "Не съм се отпускал нито за миг. Не съм се лигавил, не съм бушувал, тренирал съм сериозно и отговорно и съм изцяло концентриран за предстоящия двубой. Концентрирал съм се върху моята мечта, защото в момента съм в подножието на върха. Подхождам суперотговорно към всеки противник, всяка една подготовка. Именно заради това съм на това ниво. Ако този мач не победя, нататък ще бъде доста по-трудно. Това е последното стъпало по пътя към световната титла. Нищо друго не ме интересува в момента. От три месеца се готвя за този мач – първо в Германия, после в Испания, а след това и тук, в Америка."

Последният му двубой бе победата с нокаут срещу Богдан Дину в Коста Меса, Калифорния, през март. В мача с румънеца Пулев получи тежка аркада, заради която срещата можеше да бъде спряна служебно.Сега българинът заяви, че аркадата вече е зараснала: "Няма никакъв проблем. Знаете, че съм много гъвкав, много приспособим и такива аркади минават лесно, макар че тази не мина толкова лесно, беше изключително дълбока и голяма, с нестандартна форма."

В мача с Букър Пулев ще е с по-ниско лично тегло в сравнение с предишните срещи.

Българинът тежи 112 кг, като е с килограм полек от мача с Дину.

"На тези килограми се чувствам най-добре, най-силен, най-бърз и най-добре подготвен. И кондицията ми е найдобра, защото, когато има повече килограми, повече мускули, един спортист, особено в бокса, се уморява много по-бързо", допълни боксьорът. За Букър това ще е шести мач след завръщането му на ринга през миналата година след 12 г. в затвора за трафик на наркотици.

Пулев заяви, че не може да мисли за победа с нокаут: "Аз излизам за 10 рунда, за целия двубой. Мисля за целия двубой, така е правилно и така трябва да се настройва един боксьор


Източник: Сега
Тагове: Кубрат Пулев, бокс