Владимир Илиев десети в първия спринт за сезона


Владимир Илиев десети в първия спринт за сезона
GettyImages
01-12-2019 14:55

Силен старт за Владимир Илиев в първия спринт за сезона в Световната купа по биатлон в Йостерсунд (Швеция). Българинът завърши на десето място с две грешки в стрелбата на 10-километровата дистанция. Въпреки пропуските, Илиев показа силно бягане и остана на 36 секунди от първото място. Владимир Илиев, който е сребърен медалист от световното първенство в индивидуалната дисциплина на 20 км тази година, е основен претендент за приза Спортист на България 2019. 

 

Победител в днешното състезание е носителят на Световната купа за миналия сезон Йоханес Бьо. Новежецът направи една грешка. На второ място е неговият по-голям брат Тарей Бьо, който също допусна една грешка и финишира на 19 секунди от Йоханес.


Трети, на 19,9 секунди, е Матвей Елисеев от Русия, който повали и десетте мишени. Шестицата допълват Александър Логинов от Русия, Мартен Фуркад от Франция и Йоханес Кюн от Германия. Пред Илиев са още Йоханес Дейл от Норвегия, Ерленд Бьонтегард от Норвегия и Юлиан Еберхард от Австрия.


С най-предно класиране от останалите трима българи е Антон Синапов. Той зае 42-о място с две грешки. Димитър Герджиков е 44-и с една грешка, Красимир Анев остана 52-и с два пропуска.

 

По-късно днес е спринтът при жените, а в сряда, 4 декември, е индивидуалната дисциплина на 20 км при мъжете.


Тагове: биатлон, Владимир Илиев, Йостерсунд, световна купа по биатлон