Над 300 боксьори от 32 държави ще участват на купа Странджа


Над 300 боксьори от 32 държави ще участват на купа Странджа
15-01-2020 15:54

Над 300 боксьори от 32 държави ще вземат участие в предстоящото 71-во издание на турнира за купа "Странджа". Надпреварата ще се проведе в столичната зала "София" от 21 до 25 февруари. Това обяви изпълнителният директор на Българската федерация по бокс Светослав Сапунджиев на пресконференция днес, на кояти присъстваха още помощник-треньорът на мъжкия отбор Александър Александров, старши треньорът на младежкия отбор Борислав Бояджиев и боксьорите Боян Асенов, Уилям Чолов и Благой Найденов.

 

Женският ни отбор нямаше представители, защото в момента се готви на лагер в Белмекен, където след “Странджа” ще се качат и мъжете.

 

Старши треньорът им Жоел Сарате е в САЩ на специален лагер с Даниел Асенов и Радослав Панталеев - първият ни медалист от световни първенства от 2009-а насам, когато Детелин Далаклиев спечели титлата. Той също бе сред присъстващите на пресконференцията, за да окаже за пореден път подкрепа на българския бокс.

 

Големият отсъстващ тази година е китайският състав, но причината е, че в началото на февруари ще се проведат азиатските олимпийски квалификации. За първи път обаче ще има представители на Бахрейн.

Тази година от 10 категориите при мъжете са намалени на 8, като има и промяна в правилника на олимпийския боксов турнир - в паузата между рундовете всички в залата ще разбират какъв е временният резултат според оценките на съдиите край ринга.

Българският бокс няма конкретни изисквания и очаквания за представянето на “Странджа”, защото целта в следващите месеци е да се съберат възможно най-много квоти за Олимпийските игри в Токио.


Тагове: бокс, купа Странджа