Победи за Елисеева и Димитрова, контузия спря Севда Асенова


Победи за Елисеева и Димитрова, контузия спря Севда Асенова
www.bgboxing.org
22-01-2020 13:01

Европейската шампионка от София 2016 Деница Елисеева (на снимката) и бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск 2019 Габриела Димитрова започнаха с победи на Купа Странджа. В категория до 60 килограма Елисеева се справи с Дите Фростхолм (Дания) с 5-0 съдийски гласа. Така на четвъртфиналите утре следобед тя ще срещне американската боксьорка Амелиа Мур.

Димитрова (до 51 кг) пък не срещна трудности с Урсула Готлоб (Германия), като също победи с единодушно съдийско решение – 5-0. На четвъртфиналите Габриела ще се изправи срещу украинката Тетяна Коб, като мачът е утре следобед.

Загуби в първия кръг претърпяха другите ни две представителки в категория до 51 килограма. Севда Асенова се отказа в първия рунд срещу Зареен Михат (Индия), след като получи контузия в коляното. Чуканова пък бе победена от Кристина Круз (САЩ).

Входът в зала „София“ е свободен днес и утре. На полуфиналите в петък и финалите в събота входът е 10 лв., като събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите.


Източник: www.bgboxing.org
Тагове: Купа Странджа, бокс, Деница Елисеева, Габриела Димитрова, Севда Асенова