Категорични победи на Даниел и Боян Асенови


Категорични победи на Даниел и Боян Асенови
www.bgboxing.org
23-01-2020 17:44

Категорични победи на 1/4-финалите на Купа „Странджа“ записаха братята Даниел и Боян Асенови. В категория до 52 килограма Тайсъна спука от бой Байоку Башким от Косово. Въпреки че имаше незараснала аркада на лявата вежда, многократният европейски шампион се хвърли в атака още в първия рунд и сериозно притисна съперника си.

Тайсъна не отстъпи дори и след като раната му се отвори. Така във втория рунд се случи неизбежното – Даниел прати на два пъти съперника си на земята, като на втория съдията прекрати срещата. На полуфиналите утре Даниел Асенов ще се бие с Антъни Ерера (САЩ).

Брат му Боян също бе категоричен срещу боксьор от Косово. Негова жертва в категория до 57 килограма стана Рексепи Леутрим. Подобно на брат си, Боян тръгна в атака от първия гонг, като в средата на рунда намери чисто с дясно кроше съперника си и го прати в нокдаун.

До края на мача Боян водеше умело боя и спечели с 5-0 съдийски гласа. На полуфиналите той ще се изправи срещу италианеца Фрабческо Миаета, който пък предотврати български сблъсък в категорията, след като победи Божидар Джуров с 5-0.


Източник: www.bgboxing.org
Тагове: бокс, Даниел Асенов, Купа Странджа, Боян Асенов