Уинбет

Пампорово събра десетки колоездачи на сняг


Пампорово събра десетки колоездачи на сняг
Снимка: Иван Зарков
24-02-2020 14:07

 

Десетки колоездачи от всички краища на България се събраха в Пампорово за десетото поредно издание на зрелищния „Зимен Байк Дуел“. 

 

Събитието е първото подобно в световен мащаб и е уникално за страната ни.

 

Ежегодно събира някои от най-добрите родни колоездачи и ги изправя в зрелища битка един срещу друг при това в зимни условия. Състезанието се провежда по специално изградено снежно трасе в дуел формат с пряка елиминация – първият който пресече финалната линия продължава напред и така до големия и малкия финал, определящи победителите в надпреварата.

 

Трасето за състезанието тази година бе с дължина около 1 км и включваше множество скоростни отсечки, скокове,  бабуни и други интересни елементи, които го направиха много атрактивно и предизвикателно за колоездачите.

 

Най-добро време в индивидуалната квалификацията за сформирането на стартовите двойки постигна Евгени Войнов, който премина по трасето за 59 секунди и бе единствения, който успя да спре хронометъра за под 1 минута. В дуелите Войнов отново се представи добре, но във финалния сблъсък се изправи срещу победителя в надпреварата Виктор Банкатев , където загуби и остана втори в категорията на мъжете.  Трети се класира Калоян Буреш.

 

При юношите конкуренцията беше на много високо ниво, а младите колоездачи показаха завидни умения в снежната надпревара.  Във финалите най-добре се представи Борис Симеонов, който се качи на първото стъпало на почетната стълбичка. На второ и трето място след нещо се класираха Момчил Христов и Петър Бостанджиев.

 

При ветераните пръв пресече финалната линия Николай Желев, следван от Вечеслав Николов и Пламен Ралчев. Една необичайна категория сформираха организаторите на събитието при награждаването – семейна категория „баща и син“, в която на трето място се класираха Ралчеви, на второ място Буреш и на първо място Желеви.

 

За победителите имаше подготвени много награди и приятни изненади от Пампорово АД, Ред Бул България и всички партньори на събитието. Организаторите от Консепт Криейтив обещаха да направят всичко възможно да съхранят традицията поне още 10 години.


Тагове: колоездене, сняг, Пампорово
палмс бет 7спорт