Елза от "Замръзналото царство" се включи в уикенда BeActive уикенд в Копривщица


Елза от
15-09-2020 23:52

 

В двора на старото училище в Копривщица се проведе #BeActive уикенд – Училищен парк фест „Дишам свободно“.

Децата на града имаха възможност да се включват в спортни игри и образователни работилници, които имаха за цел укрепване на физическото, психологическото и емоционално здраве на децата.

 

Мероприятието бе организирано от Асоциация на българите боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА), Асоциация за развитие на българския спорт (АРБС), Независима театрална компания "Празното пространство" и Неделно училище при храм "Рождество Христово"- София, със съдействието на Борис Подгорски, общински съветник и Община Копривщица.

 

Работилница за физическа активност и белодробно здраве включи щафетни и традиционни игри на открито за деца от 5 г. до 12 г. и младежи от 13 г. до 19 г., които се проведоха в рамките на проект #Back2Track, който има за цел включване на физически неактивни деца и младежи в спортни активности.

В музикално-театралната работилница за деца от 4 г. до 14 г. се включи актрисата Надежда Панайотова, дала своя глас на едни от най-любимите анимационни герои на Уолт Дисни на български език (Елза от Замръзналото кралство, Маринет от Калинката и Черния котарак, Рапунцел от Рапунцел и разбойника).

 

Хлапетата се включиха и в детската благотворителна инициатива  „Спаси икона“ на Неделното училище при храм „Рождество Христово“ с Велина Андонова, магистър по богословие.

Представена беше книжката „Дишам свободно“, издадена съвместно от АББА и АРБС.