Фрум се връща за Обиколката на Андалусия


Фрум се връща за Обиколката на Андалусия
Gulliver Photos/Getty Images
07-02-2018 14:38

Шампионът от Тур дьо Франс и Вуелтаа Крис Фрум, който все още изчаква решение по положителната си проба за салбутамол, ще започне сезон 2018 с Обиколката на Андалусия. Колоездачът на Скай потвърди, че ще кара в испанското състезание известно още като "Пътя към слънцето".

Фрум, който не се е състезавал от световното първенство в Берген през септември, а през декември стана ясно, че е хванат с двойно повече от позволеното количество салбутамол във Вуелта, досега се готвеше в Южна Африка. Британецът тренираше отделно от отбора си, но сега заяви, че е във форма.

"Тренировъчният ми период беше добър и имам достатъчно километри зад гърба си. Сега отивам с желание да се състезавам", каза Фрум, който за последно участваше в Обиколката на Андалусия през 2015 г., когато спечели надпреварата.

Британецът обясни, че не може да коментира разследването, което продължава около положителната му проба, но се надява всичко да бъде разрешено възможно най-скоро.

В момента случаят на Фрум е даден на Антидопинговия трибунал към Международния колоездачен съюз (UCI). Очаква се той да се произнесе възможно най-скоро, за да се знае дали британецът може да се състезаава в големите обиколки. Желанието на колоездача е да преследва исторически дубъл Джиро и Тур, но е възможно да получи наказание между шест месеца и две години, което да го извади от сметките за сезона.

"Всички знаем, че ситуацията е сложна, но вярваме, че всичко ще се разреши по справедлив начин. Работим здраво, за да бъде Крис добре защитен. Дотогава той ще се състезава и тренира, както обичайно", каза директорът на Скай сър Дейвид Брейлсфорд.


Тагове: Колоездене, допинг, Крис Фрум, Обиколка на Андалусия