22Bet

Кубрат Пулев: Може да има и трети мач за световната титла


Кубрат Пулев: Може да има и трети мач за световната титла
LAP.bg
15-12-2020 11:23

Кубрат Пулев се завърна у нас, след като загуби втория си мач за световната титла. Българският боксьор бе нокаутиран в деветия рунд от Антъни Джошуа, но макар и малко вероятна, не изключи възможността за реванш срещу британеца.

 

На Летище София Пулев бе посрещнат фенове и гайдари с народни носии, а ето какво каза той пред медиите:

 

„Получих такова топло посрещане все едно съм победил. В крайна сметка това е загуба и не очаквах такова посрещане, но е важно, защото при мач за световна титла е нормално да има интерес. Яд ме е, че не победих, защото казвам, че искам да победя заради народа и това е наистина вярно.

 

Загубата си е моя, това е един спорт, просто спорт. Ако бях по-добре подготвен, щях да победя. Можеше много неща да направя, видяхте колко го беше страх от мене - на пресконференцията и на мача. Имаше сериозни притеснения, може би не страх на мача, хайде така да кажем. Беше ги страх за самия бокс, самата игра.

 

Може би трябваше да съм по-агресивен, но в България има много специалисти на бокс и футбол, и всякакви теми. Един-единствен удар решава всичко. Няма да се оправдавам, печелим, губим, в спорта има и малшанс. Нека си отпочинем, да се приберем, да хапна някаква хубава риба. Чисто боксово ако имаше вариант да ми даде реванш, щеше да е много интересно. Малко вероятно е, но не е изключено.

 

Със сигурност ще се откажа някой ден, но не е близко. Падам и ставам, няма проблем, здрава българска глава. Докато мърдам, се надявам. 

 

Аз нито една лоша дума не казах, той ме докосваше, аз му казвах: "Не ме пипай". Използва една дума, която аз не бих казал, ако съм шампион и някой идва при мен. Но приемам, че аз съм виновен, обичам да съм виновен, поемам цялата вина.

 

Беше една мечта за мен, за други хора е много различно. Всичко е възможно, може и трети мач да има (за световна титла). Като става въпрос за много пари и много титли, игрите не са малки и всичко е възможно. Научих и хубави, и малко не толкова хубави неща от престоя в Лондон. Седя зад думите и действията си и не се срамувам от нищо. Няма да се оправдавам, загубата си е моя. Направихме каквото можахме, така преценихме.“


Тагове: Кубрат Пулев, бокс, Антъни Джошуа