22Bet

Седма титла за Брейди в Супербоул


Седма титла за Брейди в Супербоул
08-02-2021 10:20

Тампа Бей Бъканиърс е новият шампион по американски футбол, след като разгроми на финала на миналогодишния носител на трофея "Винс Ломбарди" - Канзас Сити Чийфс с 31:9.

В Супербоул № 55, отборът на легендарния куотърбек Том Брейди взе втора титла в историята си след 2002 г.

 

43-годишният Брейди пък вече няма с кого да се сравнява в този спорт. Това е седми шампионски пръстен за него при десетото му участие в Супербоул, след като за 20 сезона в "Ню Инглънд" донесе шест титли на този тим.

 

В първата си година в Тампа отново е шампион. И то с отбор, който от 13 години не бе достигал дори до плейофи. Постижението му е уникално, не само най-доброто в историята на американския футбол. Брейди надмина Майкъл Джордан по титли, което бе изтъкнато от медиите зад Океана още в края на мача тази нощ.

 

Канзас може би има най-страхотната атака в лигата, но не успя дори да направи тъчдаун в мача. Брейди и Тампа постигнаха цели 4, като първите два отбеляза Роб Гронковски, 

Преди сезона Брейди - новодошъл в тима, е препоръчал на шефовете да привлекат Гронковски, както и Антонио Браун и Леонар Фурнет. Точно тези тримата отбелязаха четирите тъчдауна на финала тази нощ. 

 

Том е най-възрастният играч-шампион, на 43 години и 188 дни. Той е един от двамата на позицията куотърбек, печелил титлата с два различни отбора (Пейтън Менинг е другият).


Източник: monitor.bg
Тагове: Том Брейди, Супербоул